VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr VÅRREAN ÄR IGÅNG 🧡 FRI FRAKT ÖVER 500kr
Gå vidare till innehåll

Så skyddar du hunden mot fästingar

Så skyddar du hunden mot fästingar

Fästingar dras gärna till din hund!

Fästingsäsongen är redan här och pågår ändra fram till slutet av oktober. Som hundägare är det viktigt att du skyddar din hund mot dessa parasiter för att förhindra sjukdomar hos din hund och familjen. Vi på Djurvärlden har kommit med många användbara tips för att skydda hunden mot fästingar.

Här kommer våra användbara tips: 

 Inspektera din hund ofta!

Fästingar föredrar att sätta sig på varma platser på din hund. Titta vid öronen, i ansiktet, armhålor, tassar och ljumskar. Inspektera din hund minst en gång dagligen och undvik en trädgård med allt för högt gräs. 

Ta bort fästingen direkt! 

När du upptäcker en fästing på din hund ska du inte vänta med att plocka bort den. När fästingen bitit sig fast på hunden kan smitta av Borrelia och Anaplasma överföras till hunden efter ett tag. TBE-virus överförd i samband med bettet och därför är det viktigt att agera fort i en sådan situation. 

Använd fästingplockare!

Har du upptäckt en fästing på din hund är det viktigt att den plockas bort omgående. Det är viktigt att försiktigt plocka bort hela fästingen och inte ämna kvar huvudet. Dessutom ska detta ske utan att vrida på fästingen. Vid användning av en pincett finns risken att du krossar fästingen. Därför rekommenderar vi en fästingplockare som ökar chansen att du får bort hela fästingen på en gång. När du fått bort fästingen ska du rengöra området med desinfektionsmedel.

Var uppmärksam på symtom!

Var vaksam över avvikande beteendemönster hos din hund för att se om hunden har drabbats av sjukdomar. Dessa symtom bör du vara extra vaksam över:

-Feber

-Trötthet

-Försämrad aptit

-Haltande hund

-Nedsatt allmäntillstånd

Vid misstanke om sjukdom bör du besöka en veterinär omgående!